Parkeringshuset

I direkt anslutning till Estrad Alingsås finns ett parkeringshus med 585 platser. Här kan man lätt parkera bilen vid besök i arenan eller om man besöker Alingsås för shopping och fika. Öppet alla dagar kl 05.00 – 23.00.

 

Klicka på en av bilderna nedan och växla mellan de två kartorna.

 

Avgiftsbelagd tid:

Alla dagar kl. 05.00 – 23.00

 

Taxor
måndag – lördag: 10 kr/tim
söndag: 10 kr/tim
Max taxa per dygn: 40 kr alla dagar
Månadskort 500 kr inkl. moms

 

Vid fel ring: 0771-76 70 00 och ange BA 1 P-Bolaget i Alingsås.

 

Boka en plats i parkeringshuset

Ett antal platser i parkeringshuset kommer att reserveras för dig som vill hyra en fast plats. En förmån för dig som bor eller arbetar i centrala Alingsås och även för företags besökare.

 

Vi erbjuder två olika möjligheter:

1. Månadsparkering (öppet 05-23)

400 kr/månad exkl. moms

 

2. Fast dygnet-runt-plats inom inhägnat område. Egen låsbricka möjliggör in- och utfart dygnet runt.

700 kr/månad exkl. moms

 

Klicka här för att kontakta Estrad angående bokning av parkeringsplats.

 

Förenklat parkeringsförfarande i P-huset Estrad

 

I P-huset Estrad finns betalautomater där man i samma automat antingen kan betala sin parkering per timme eller köpa dagsbiljetter och månadskort.

 

Smart funktion för effektiv betalning

Betalautomaterna använder sig av en check-in/check-ut funktion där besökaren själv kan sätta den tid (maxbelopp) då man automatisk vill bli utcheckad. Fördelen med detta är att vid exempelvis evenemang eller konferenser, då många kommer att lämna P-huset samtidigt, behöver besökaren inte köa vid automaten för att checka ut sin parkeringstid. Alla kan köra direkt ut.

 

Besökaren spar tid och pengar

Besökaren anger den tid i timmar eller dagar man avser att ha bilen parkerad. Vid ankomst drar man kredit/bensinkort i betalautomaten och knappar in beloppet för önskad tid. Tidpunkten anges då när besökare automatiskt kommer att bli utcheckad. Vid utfart från P-huset är det då bara att ta bilen och köra iväg. Om besökaren behöver lämna parkeringen tidigare än planerat, använder man sitt kort igen för att manuellt checka ut. Man betalar alltså bara för den tid man har parkerat.

 

Säker betalning av månadskort

I två betalautomater i P-huset kan besökaren även köpa ett månadskort. Dessa två automater är försedda med PIN-kod. Det är ett krav från kreditkortsutgivare och banker att betalningar över 500 kronor, som är fallet med ett månadskort, ska verifieras med PIN-kod.

 

Klicka här för att kontakta Estrad angående bokning av fast parkeringsplats.

© 2019 Estrad Alingsås