Lights_livingroom_skugga

Lights in Alingsås

 

 

Projektet började blygsamt redan 1999, då elever från HDK, Ljushögskolan i Jönköping och Göteborgs Universitet samlades i Alingsås för att prova olika ljussättningar på offentliga byggnader. När Alingsåsarna sedan upptäckte de häftiga ljusinstallationerna spred sig nyheten snabbt i staden och fler och fler gick den fina promenaden för att uppleva ljuset.
Lights in Alingsås är i dag ett unikt ljusevenmang, som varje år drar världsledande ljusdesigners, belysningsbranschen och intresserade besökare från alla världens hörn till Alingsås. Evenemanget har de senaste åren haft ca 80 000 besök per år.

 

Så här går projektet till
I oktober samlas sju internationellt verksamma ljusdesigners från olika delar av världen i Alingsås. De får det exklusiva uppdraget att tillsammans med ett 60-tal internationella design- och arkitektstudenter ljussätta varsitt objekt i det offentliga rummet. Arbetet med att ljussätta staden startar med en intensiv workshopvecka då samtliga ljusarrangemang byggs upp. För studenterna, som ofta läser ämnen som arkitektur och design, är denna workshopvecka en viktig del i deras utbildning, då de får möjlighet att arbeta skarpt och i full skala. Därefter öppnas allt för allmänheten och mängder av besökare tar sig en mysig promenad för att uppleva ljuset.
Bakom projektet står en handfull viktiga sponsorer där Sparbanken Alingsås, Alingsås Energi, FABS och Alingsåshem gör projektet möjligt. I Alingsås kommun är partnerskap och samarbete mellan det offentliga och privata ett allt vanligare sätt att arbeta.
Välkommen till en unik upplevelse!

 

Boka konferens i samband med Lights in Alingsås

Redan nu kan ni boka er ljusvandring inför hösten och även passa på att förena nytta med nöje och kombinera en ljusvandring med en konferens hos oss på Estrad Alingsås.

 

Ljusstaden Alingsås – Vision 2019

Lights in Alingsås har genom åren fått ett allt större inflytande på utvecklingen av staden Alingsås. Ökad kunskap hos invånarna framför allt en ökad turistnäring.

 

Kontakt:

Estrad Alingsås
Angelica Larsson, Projektledare Lights in Alingsås
Bryggaregatan 2
441 81 Alingsås

Telefon: 0322-64 48 52
E-post: angelica.larsson(a)estradalingsas.se
www.lightsinalingsas.se

© 2018 Estrad Alingsås